Karaoke

Karaoke

Restaurangen

Restaurangen

Företagsevent

Företagsevent

En kulinarisk upplevelse med lekfull finess

Vi inspireras av det japanska kökets respekt för råvara, teknik och balans, men lagar maten på vårt eget sätt. Svenska smaker och säsonger är alltid grunden. Resultatet är rätter som vågar ta ut svängarna, men alltid landar i det goda, det vackra och det välgjorda.

Välkommen Ola Wallin, ny kökschef på The Melody Club i Göteborg!
Ola har ett starkt CV och en passion för smaker som lyfter varje råvara. Han har tidigare arbetat på SK Mat & Människor, Upper House och Hällsnäs Restaurang & Hotell, alla belönade med stjärna i Guide Michelin. Han har dessutom tävlat i Kocklandslaget med flera tunga meriter, däribland världsmästare i Culinary World Cup, trefaldig medaljör i Årets Kock och nordisk mästare 2018.

Med Ola som kökschef växer vårt kök vidare, med svenska råvaror som grund och japanska influenser som nyckel till både kreativitet och kvalitet.

Välkommen till teamet Ola, och varmt välkomna alla gäster att uppleva nästa kapitel hos oss på The Melody Club!

Meny

Mindre rätter

Rosa syrenvinäger, umeshu och sarawak-peppar

30 g Oscietra kaviar, serveras med smetana, gräslök, sjökorall och rice fries

Majs-escabech och grillade blåmusslor

Grillad tomatbuljong, rättika, grön shiso och habanero hot sauce

Hackat nötinnanlår med svartvitlökskräm, rökt soja, sjökorall och gräslök

Sotad havskräfta, trattkantareller och mjölksyrade vaxbönor

Sesamfrön, smetana och syrad lök

Kokt ris med BBQ-sås och picklad chili

Grillad svensk kycklinglårfilé med chili och yuzu samt rostad kycklingsky

Tryffelsoja och vitlökssmör

Större rätter

Friterad rödspätta med inlagd gurka, pepparot samt grillad smörsås

Grillad och glaserad pluma, skogssvamp och endivsallad med honung och miso

Grillad och confiterad purjolök, stekt svamp samt grönsaksvelouté

Sött

Yuzu och honung, karamellsås samt misorostade sesamfrön

Gravad apelsinkräm och citronsorbet, pomelo samt sanshopeppar

Råbiff

Hackat nötinnalår, svartvitlök, rökt soja, sjökorall och gräslök

Havskräftsoppa

Sotad havskräfta, trattkantareller och mjölksyrade vaxbönor

Pluma ”chūbo tare”

Grillad och glaserad pluma, stekt svamp, endivsallad med honung och miso

Serveras med kokt ris med BBQ-sås och picklad chili

Grillad och vaniljglaserad ananas

Gravad apelsin, citronsorbet, pomelo, sanshopeppar

Med reservation för ändringar.

SIGNATURE COCKTAILS

169 kr

Absolut Vodka

passionsfrukt, citron, ananas, kokosskum

Beefeater Gin

jordgubb, citrongräs, aprikos, vanilj, citron, grapefruktsoda

Absolut Vodka, Cointreau

ingefära, mango, citron

Havana Club Rom

rabarber, thaibasilika, citron, grapefruktsoda

Four Roses Bourbon

persika, vit choklad, sichuanpeppar, kakao, citron, superfoam

Absolut Lime

fläder, gurka, basilika, grönt äpple, citron, absint, tonic

Altos Tequila, Cointreau

ananas, limeblad, eldad chili, citron

Absolut Vodka, Mr Black Espresso

karamell, hallon, toffee, espresso

WHITE WINES

Chardonnay, Grillo, Italien

Verdejo, Spanien

Riesling, Tyskland

Chardonnay, USA

Frankrike

Sauvignon Blanc, Frankrike

RED WINES

Nero d’Avola, Shiraz, Italien

Bobal, Syrah, Spanien

Pinot Noir, Frankrike

Cabernet Sauvignon, Merlot, USA

Tempranillo, Ribera, Spanien

Tempranillo, Ribera, Spanien

BUBBLES & CHAMPAGNE

Italien

Spanien

Frankrike

BEER